Blogs

Levenslessen uit de natuurNatuur als medicijn in tijden van Corona

De afgelopen dagen zijn we overspoeld door informatie rondom het corona virus. Waar mijn dagelijks leven vorige week nog voorspelbaar en gestructureerd was, is het nu onregelmatig , minder gestructureerd; al met al een stuk meer onzeker. De hele dag stromen er appjes en nieuwsberichten binnen met nieuwe feiten, maar vooral met meningen van mensen over wat er gebeurt. Iedereen probeert grip op de situatie te krijgen, maar dat is nu net wat niet lukt en wat ook niet kan. Niemand schijnt immers te weten hoe het totaalplaatje er nu eigenlijk uit gaat zien en wat het verloop van dit nare virus gaat zijn. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat het ons leven op zijn kop zet en dat het mij in ieder geval een beetje onzeker en wiebelig maakt. Ineens heb ik mijn 3 jongens hele dagen om me heen, moet ik puzzelen met opvang om mijn werk te kunnen doen en maak ik me zorgen of ik nog wel ergens paracetamol kan kopen.....Vanavond had ik enorm veel behoefte om even alleen te zijn. Ik heb mijn jas aangetrokken en ben de biesbosch in gewandeld. Het was een heerlijke zachte avond en ik werd getrakteerd op een waanzinnig mooie zonsondergang. Ik snoof de avondlucht op en voelde de stress uit mijn lijf verdwijnen. Even alleen....even afstand van de gekte. Wat zalig dat alles in de natuur gewoon zijn ding doet. Hier draait alles gewoon door. Ik weet niet hoe jij dat beleeft, maar voor mij is natuur en stilte diep verbonden met de aanwezigheid van God. In alles wat er groeit en bloeit zie ik Zijn scheppende en creatieve hand. Vanavond gaf dat me enorm veel rust. Buiten rook het niet naar angst, ziekte, onzekerheid of chaos. Nee, hier rook het naar gras, naar frisse lucht, naar de lente die op uitbarsten staat. Ik proef daar een belofte in; een belofte dat de Schepper er, ondanks onze wankeling, gewoon is en blijft. Dat geeft rust en relativeert de gekte voor mij. Mag ik jou bij deze uitnodigen om de stilte en natuur, vaker dan anders, op te zoeken deze periode? Je te laven aan de orde en structuur van de schepping, als tegenhanger van de onzekere toestand waar we in beland zijn? Ik wens je toe dat het je voedt en sterkt, zodat je daarna weer met liefdevolle aandacht verder kunt gaan met de taken die op je wachten.