Blogs

Levenslessen uit de natuurGoed nieuws uit de natuur!

De afgelopen weken lijkt Nederland de natuur opnieuw ontdekt te hebben. Mensen trokken zo massaal het groen in, dat de overheid er een halt toe moest roepen! Tegenover de drukte en stress die mensen nu ervaren door de kinderen die 24/7 om hen heen zijn, de beperkingen die we opgelegd hebben gekregen of eenzaamheid die mensen nu ervaren, blijkt de natuur een mooie tegenhanger te zijn. "Even weg van mijn gezin, van alle stress of uit de eenzaamheid".

Ik zie en hoor veel kinderen buiten spelen, volwassen kerels die hun skeelers herontdekt hebben......zelfs pubers die vrijwillig gaan wandelen! Het moet niet gekker worden.

Vanmorgen heel vroeg had ik het geluk dat de Biesbosch nog uitgestorven was. Wat is de ochtend toch héerlijk! Ik bedacht me dat de natuur, buiten de heilzame werking ervan, ook heel veel goed nieuws brengt en met zich mee draagt; een merel die, ondanks de droogte een plasje heeft gevonden om te drinken, de zon die achter de wolken tevoorschijn komt, dat bloemetje dat staat te bloeien midden tussen het onkruid!

Ik stel daarom ook voor dat we, als we dan toch vaker in het groen te vinden zijn, gaan letten op goed nieuws berichten uit de natuur. Gewoon als tegenhanger van alle ellendige nieuwsberichten die ons dagelijks overspoelen. Wie doet er mee? En deel je goede nieuwtjes. Daar wordt een ander misschien ook wel blij van. Je kunt de nieuwtjes ook naar me mailen, in je commentaar op linkedin of facebook vermelden of appen (06 22098060) Ik maak er een mooie lijst van en zal deze publiceren op de website. Ik zie ernaar uit!